Someș Delivery: szemét-zenével, irodalommal, koncertekkel ünneplik Kolozsvár folyóját

Hétvégén szervezik meg Kolozsváron a negyedik Someș Delivery-t. A kétnapos rendezvény célja felhívni a figyelmet a Szamos-part és a folyó értékeire, kihasználhatóságára.

Vezetett kajaktúra is lesz a Szamos egyik rövidebb kolozsvári szakaszán szombat-vasárnap. A szervezők negyedik éve dolgoznak a városlakók és a folyóparti (zöld)övezet kapcsolatának „elmélyítésén”.A rendezvény központi helyszíne az Armătura park, ahol mindkét nap reggel 10-től 13-ig és 16-tól 19-ig gyermekeknek szóló műhelyeket szerveznek (részletek itt), ugyanitt valósulnak meg a pályázati úton beválogatott kreatív projektek is.

A Someș Delivery hivatalosan szombaton délelőtt 11 órakor nyílik a Szamos felhasználhatóságáról szóló vitával. 13 órától a Someș Expres nevű lapot mutatják be, majd 14 órától kelnek útra a kajakok. Aki nem szállna vízre, szárazföldi sétát is választhat.

Mindkét nap délután ötkor kezdődik a zenei és kulturális program, DJ-szettekkel, klasszikus zenével, esti koncertekkel. Visszatér a Someș Deliveryre Adorjáni Panna, bodoki-halmen kata, bodoki-halmen zsolt, Láng Dani és Sipos Krisztina Trash Songs című hanginstallációja, amely arról az egészségtelen viszonyról szól, amely a környezetünkhöz kapcsol. Interaktív installációjukhoz a parkba járóktól gyűjtenek történeteket egy zenemű megírásához és a folyóból gyűjtött szemétből alkotnak hangszereket.

A Cărturești könyvesbolt meghívottja a brassói születésű költő, író, műfordító Dósa Andrei, akivel kötetlen irodalmi beszélgetést szerveznek szombat este hattól. Ugyanaznap este 10-től DJ Vekt, vasárnap este 9-től a The Kryptonite Sparks, 10-től DJ Musai zenél a parkban. A teljes program részletei itt olvashatóak.

Kapcsolódók

Kimaradt?