Szabadtéren mozizhatunk augusztusban Nagyváradon

Oradea Summer Film címmel 2018 augusztusában is megrendezik az ingyenes szabadtéri filmvetítéseket a nagyváradi vár sáncában.

Augusztusban minden hétvégén, csütörtöktől vasárnapig tartanak majd szabadtéri vetítéseket, ahol a filmek mellett a gyermekeknek animációs filmet, illetve koncerteket is kínálnak.Augusztus első hétvégéjén, 2–5. között román filmeket vetítenek a centenáriumi évet ünneplendő, augusztus 9–12. között pedig „Meet the Neighbours” a mottó, akkor a szomszédos országok filmjeit, magyar, szerb, ukrán és bolgár alkotásokat láthatnak a nézők. Augusztus harmadik hétvégéje 16–19. között az európaiaké, olasz, svéd, dán és portugál filmeket vetítenek majd, zárásként pedig augusztus 23–26. között egzotikusabb alkotásokat, chilei, paraguayi, algériai és palesztin filmeket tűznek műsorra.

Csütörtökönként és péntekenként animációs filmeket, rajzfilmeket is vetítenek majd, a 3 – 12 éves gyermekek várják szüleikkel, a szervezők olyan alkotásokat ígérnek, melyek nem láthatók a rajzfilmcsatornákon vagy mozikban.

Szombatonként koncertek lesznek a filmvetítések előtt, a Taraf de Caliu az egyik fellépő, ők a szomszédos országoknak szentelt hétvégén lépnek majd fel. A részletes programot a rendezvénysorozat honlapján a későbbiekben teszik közzé.

Kimaradt?