Tíz művészeti installáció lesz látható az Awake Fesztiválon

Megvannak az Artdoor nemzetközi verseny nyertesei, jelentették be a gernyeszegi Awake Fesztivál szervezői. A fesztivál nagyméretű installációkra hirdetett pályázatot.

A nyertes művészek tíz darab építészeti installációt készítenek majd az Artdoor Kreatív Táborban, amelyeket majd kiállítanak az Awake Fesztiválon augusztus 17 és 19. között a gernyeszegi Teleki-birtokon. Összesen 42 terv versenyzett: 35 művészi és 7 építészeti installáció-projekt érkezett a pályázatra, hat nyertes és négy dicséretben részesült elképzelés valósul meg a fesztiválon, ezek összértéke 21 000 euró.Az Artdoor 2018 nyertesei (betűrendi sorrendben):

Arantxa Etcheverria – „Arhitecturi”
Bianca Drimbău, Nicolae Drimbău –„Reflect”
Iarina Tava, Ana Porim –„Golden Ticket”
Ionel Pascu –„Bolta”
Minitremu –„Lighthouses”
Ștefan Radu Crețu –„Soft Talk”

Dicséretben részesültek (betűrendi sorrendben):

Daniel Pop – „Tranzacție Dantelată”
Florian Ionescu –„Forma Luminii”
Julien Britnic–„Abstract Carving”
Mihai Iepure - Gorski –„The Fall Of Carl Andre”

Olyan zsűritagok osztályozták a projekteket, mint Mircea Cantor, nemzetközileg is ismert, Marcel-Duchamp díjas román művész, Attila Kim építész, a Velencei Biennálé romániai biztosa és Angela Kovacs, a Romániai Építészek Rendje Maros megyei kirendeltségének elnöke.

Az Artdoor versenyt a Culturaft Egyesület szervezte a Maros Megyei Tanács támogatásával és a Romániai Építészek Rendjének Maros megyei irodájával közösen. A verseny második kiadásán nyert projektek a Teleki birtok gazdag múltjából inspirálódtak.

Az Awake Fesztivált augusztus 17-19. között a gernyeszegi Teleki-birtokon tartják, Maros megyében. A fesztivál bejelentett fellépői: Morcheeba, Milky Chance, Wilkinson, Vița de Vie „În corzi” (exkluzív, közös koncert a marosvásárhelyi Állami Filharmóniával), The Subways, Akua Naru, The Parlotones, Fink és sokan mások. A résztvevők a koncerteken kívül számos más programon is részt vehetnek: bérelhetnek könyvet a szabadtéri könyvtárból, kiülhetnek a mozikertbe, vagy felszabadíthatják elméjüket a Feed Your Mind platform beszélgetésein. Bérletet az eventim.ro és a tickets.awakefestival.ro oldalon lehet vásárolni 199 lejért, valamint 225 lejért sátorhellyel.

Kapcsolódók

Kimaradt?