Kezdődik a nevezés a brassói Aranyszarvas-fesztiválra

Július 11-éig nevezhetnek be a cerbuldeaur.ro honlapon azok az előadóművészek, akik részt kívánnak venni az Aranyszarvas (Cerbul de Aur) fesztivál nemzetközi versenyprogramjában - közölte a brassói polgármesteri hivatal.

A közlemény értelmében a fesztivál 65 000 euró értékben oszt ki díjakat, a 25 000 eurós nagydíjért legtöbb 15 fellépő versenyezhet. A nagydíjon kívül első, második, harmadik díjat is kiosztanak, díjazzák továbbá egy román dal legjobb előadását, és Brassó város, a közönség, a sajtó, valamint a közszolgálati rádió és televízió is saját díjjal tünteti ki a legjobbnak ítélt művészeket.Az Aranyszarvas fesztivált augusztus 29-e és szeptember 2-a között szervezik meg Brassó főterén. A Románia centenáriumának és a fesztivál ötven éves történetének tiszteletére szervezett idei kiadás centenáriumi gálával fog zárulni, amelyen román népzene és modern népzenei feldolgozások is szerepelnek majd a műsorban.

Az eseményt a Román Televízió élőben közvetíti, az erre való jog kizárólagos birtokosaként.

Az Aranyszarvas fesztivált első alkalommal 1968-ban szervezték meg. Tizenhét kiadást ért meg eddig, az utolsóra 2009-ben került sor. Az évek során olyan zenészek léptek fel a brassói rendezvény színpadára, mint Diana Ross, Amalia Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow,Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers. Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink és még sokan mások.

Kapcsolódók

Kimaradt?