Teniszpályától a múzeumig zenével tölti meg Brassót a Vibrate! fesztivál

A klasszikus zenei műfajban kevésbé megszokott helyszíneken szervez koncerteket a brassói Vibrate! fesztivál csapata június 17. és 24. között.

A 2015 óta évente megszervezett fesztivál idei jelszava az „unisono” George Enescu Prelude unisono című művére, illetve a változatos helyszíneken szervezett koncertek összhangjára utalva.A fesztivál díszvendége többek között a négy különböző nemzetiségű tagból álló Gémeaux Quartett, illetve Dan Dediu zeneszerző, aki Ion Niculescu-Brună 1931-es filmjéhez, az Ecaterina Teodoroiu címűhöz szerzett új zenét. A Vibrate! negyedik kiadása a száz éve született Ingmar Bergman filmrendező előtt is tiszteleg a Sarabande in Darkness című koncerttel, amelyen olyan klasszikus zeneművek hangzanak majd el, amelyeket a svéd rendező is használt a filmjeiben.

A fesztivál legkevésbé konvencionális koncerthelyszíne a brassói Tenisz Aréna, ahol zenei meccs fültanúja lehet a közönség: jazz inspirálta klasszikusokra (Leonard Bernstein és Calude Debussy művei) válaszol Luiza Zan jazzénekesnő és bandája. A további helyszínek között van Brassó legújabb és legnagyobb kulturális tere, a Kruhnen Musik Halle, a Transilvania Egyetem aulája, a Szent Péter és Szent Pál római katolikus templom, a Fekete templom, a Ferences kolostor, a Takácsok bástyája, a Hof Café, sőt egy meglepetéshelyszín is.

A fesztivál teljes programja itt olvasható.

Kapcsolódók

Kimaradt?