Száznál több színjátszó fiatal lép fel a hétvégén Székelyudvarhelyen

Tizenhatodik alkalommal szervez Amatőr Színjátszó Fesztivált június 15. és 17. között Székelyudvarhelyen az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Valeo Art Egyesület. A Siculus Ifjúsági Ház színpadán ezúttal hat város együtteseinek előadásait követhetjük ingyenesen - melyeket vasárnap este szakzsűri is díjazni fog majd.

A hagyományos forgatókönyvet követi a XVI. Amatőr Színjátszó Fesztivál ezen a hétvégén, Székelyudvarhelyen, mely a közönségnek kínált előadások mellett idén is szakmai továbbképzésekkel várja a résztvevő diákokat az önkormányzat, a Communitas Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.A szervezők sajtóközleménye szerint összesen 120 fiatal vesz részt az idei fesztiválon, akik Krasznáról, Brassóból, Székelykeresztúrról, Kézdivásárhelyről, Gyergyószentmiklósról és Székelyudvarhelyről érkeznek. „A fesztivál teljes egészén a fiatalok számára ingyenes a részvétel, ezért is tapasztalható, hogy évről évre egyre többen jelentkeznek be és vesznek részt a fesztivál programon, valamint a képzéseken” – áll a közleményben. 

A színjátszó csoportok seregszemléje péntek és szombat délután zajlik a Siculus Ifjúsági Házban, a lennebb közzétett program szerint. Érdemes lesz a péntek esti koncertre is bekukkantani a bulira vágyó fiataloknak.

Vasárnap négy díjat ítél oda a Magyari Tekla helyi televíziós tudósító, Antal Csaba színművész és Szabó Károly helyi filmes szakember alkotta zsűri: a Legjobb előadás-, Legjobb női szereplő-, Legjobb férfi szereplő díjakat és a Zsűri különdíját.A szakmai workshopok szombat és vasárnap délelőtt zajlanak a fesztiválon résztvevő fiatalok számára. Bezsán Noémi koreográfus mozgástechnika foglalkozást tart a diákoknak, Bekő Fóri Zenkő, P. Fincziszki Andrea, valamint Barabás Árpád színművészek pedig improvizáció tréninget tartanak a program keretében.

Program

Péntek, június 15.

17:30 Megnyitó

18:00 Németh Péter: Szerelmem Eleftheria – Grimasz színjátszó csoport, Brassó

19:00 Verses összeállítás – Üvegfigurák, Székelyudvarhely

21:00 RAFTER zenekar (Gyergyószentmiklós) koncert – Tea Pub

Szombat, június 16.

15:30 Tamási Áron: Énekes madár –Tinikomédiások színjátszó csoport, Kraszna

16:30 Szabó Magda: Abigél – Bemugri színjátszó csoport, Székelykeresztúr

18:00 Teremtéselmélet – Macskakő színjátszó csoport, Kézdivásárhely

19:30 Most! – Szín-kron csoport, Gyergyószentmiklós

Vasárnap, június 17.

15:00 Eredményhirdetés és díjkiosztó (Legjobb előadás, Legjobb női szereplő, Legjobb férfi szereplő és Zsűri különdíja)

Kapcsolódók

Kimaradt?