Rejtő-adaptáció és időutazós sci-fi rendezőjével találkozhatnak a marosvásárhelyiek

Madarász Isti filmrendező lesz a marosvásárhelyi Filmes találkozások rendezvénysorozat évadzáró meghívottja.

Kedden és szerdán este 6-tól a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat székhelyén, a Brăila utca 10. szám alatti régi zsinagóga épületében Madarász Isti filmrendező egy-egy filmjét lehet megtekinteni, közölték a szervezők. A fekete múmia átka című Rejtő-filmjének keddi és a Hurok című időutazós sci-fijének szerdai, közönségtalálkozókkal kiegészülő vetítésével, őszig szünetelteti vetítéseit a Filmes találkozások.

A fekete múmia átka a Detektív, a cowboy és a légió című kisregényt, Rejtő Jenő egyik kevésbé ismert művét adaptálja: egy fergeteges komédia keretében mutatja be egy korabeli irodalmi kávéház közegét, görbe tükröt állítva hívja a nézőt a kulisszák mögé, hogy betekintést nyerhessünk, hogyan is születtek az évszázad legsikeresebb ponyvaregényei. A 62 perces kosztümös vígjáték főbb szerepeiben Kovács Lajos, Hajduk Károly, Haumann Péter és Hegedűs D. Géza látható.

A Hurok története szerint az illegális gyógyszerkészítmények csempészésével foglalkozó Ádám szorult helyzetében hoz egy rossz döntést, ami nem várt, tragikus események láncolatát indítja el és ennek áldozatául esik terhes barátnője is. Azonban mikor már minden veszni látszik, váratlanul új esélyt kap, hogy helyrehozza maga körül a dolgokat. Aztán még egyet. És még egyet... A 92 perces időutazós sci-fi, thriller főbb szerepeiben Száraz Dénes, Martinovics Dorina, Anger Zsolt és Hegedűs D. Géza látható.

Az ingyenes vetítéssorozatot a Nemzeti Kulturális Alap és a Studium Prospero Alapítvány támogatja, partnerei az Édentől keletre filmklub, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács, az András Lóránt Társulat és az Aranka György Alapítvány.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?