Könyvturit szerveznek a Teleki Tékában

Június 12-én első alkalommal kerül megszervezésre Marosvásárhelyen a Könyvturi a szabad polcon, amely a Teleki Téka Nyitott könyvespolcának népszerűsítését tűzte ki célul, elsősorban a fiatalok körében.

A szervezők közleménye szerint a Teleki könyvtár Nyitott polc-programja 2013 óta műkődik, alapgondolata az, hogy erre a polcra bárki behozhatja megunt könyveit, illetve bármikor betérhet kiválasztani egy jó könyvet az ide elhelyezett könyvekből. Bár az 5 év alatt már több ezer könyv cserélt gazdát a Téka kapuja alatti polcnak köszönhetően, mégis úgy tűnik, hogy az egyetemi ifjúság nem tud a programról.Ezt a helyzetet szeretnék orvosolni a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Impresszárió mesterképzéses diákjai, akik egy izgalmas eseményt szerveznek a Nyitott polc népszerűsítésére június 12-én, kedden, délután 16 órától. Az általuk külön e célra összegyűjtött könyvekből ezen a napon ingyenes könyvturkálót nyitnak a Teleki Téka udvarán – így minden érdeklődő felfrissítheti otthoni könyvtárát, elhozhatja már nem használt könyveit, és válogathat több száz könyv közül.

Az esemény kiegészítő programpontjaként 17 órától Kult-turi címen egy kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, amelynek központi témája a kultúra ma, ezen belül a fiatalok kultúrához való viszonyát, a marosvásárhelyi kulturális élet külső és belső szempontjait igyekszik körbejárni. A beszélgetés meghívottjai Brassai Eszter, Fülöp Tímea, Lázok Klára, Purosz Leonidasz és Szabó Róbert Csaba, moderátor Kurta Kinga. 

A szervezők 16 órától 19 óráig várják az érdeklődőket, illetve azok, akik könyveiket szeretnék már korábban leadni, június 12-ig megtehetik a Teleki Tékában (Bolyai utca 17. szám), keddtől péntekig 10 és 18, illetve szombaton és vasárnap 10 és 13 óra között.

A program kiemelt partnere a Teleki Téka, további partnerek a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, illetve a Látó Szépirodalmi Folyóirat.

Kapcsolódók

Kimaradt?