European Music Open: először lép fel a Román Rádió Gyermekkórusa Nagyváradon

Alexandru Badea, a nagyváradi származású tenor kezdeményezésére indították el három évvel ezelőtt a European Music Open elnevezésű zenei fesztivált a bihari megyeszékhelyen. Idén júniusban szintén különleges koncertekkel, előadásokkal várják majd a közönséget.

A június 19 – 24. között megtartandó fesztivál szervezői között idén a kezdeményező Alexandru Badea, a váradi polgármesteri hivatal és a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR), a Regina Maria Színház, a váradi római és görög katolikus püspökség és a Körösvidéki Múzeum is szerepel.

Az ötletgazda elmondta, hogy a fesztivál tavaly elnyerte a romániai zeneszerzők Actualitatea Muzicală nevű lapjának díját, Mihai Jurca, az APTOR vezetője pedig kiemelte: Voicu Popescu karmester vezetésével első alkalommal lép fel Nagyváradon a Román Rádió Gyermekkórusa.A fesztivál idén is összművészeti jellegű, első napján, június 19-én, kedden 18 órától a Körösvidéki Múzeumban Ion Grigorescu kiállítását nyitják meg, a tárlat kurátora Erwin Kessler, június 20-án 19 órától a várban Călin – Andrei Mihăilescu könyvbemutatója lesz.

Június 21-én, 19 órától a római katolikus székesegyházban a Nagyváradi Állami Filharmónia kórusa és énekkara lép fel Okatsu Shuya vezényletével, szólisták: Kele Brigitta, Maria Popa, Hironori Jo, Johannes von Duisburg, karvezető Lászlóffy Zsolt.

Június 22-én a görög-katolikus katedrálisban a Román Rádió Gyermekkórusát hallhatják, ugyanaznap 19:30-tól a színházban flamenco-est lesz Buscando Cervantes (Cervantes keresése) címmel, ennek koreográfusa a Váradon tavalyról már ismert Renato Zanella.

Június 23-án, szombaton szintén két esemény lesz 19 órától a színházban a román köztelevízió Garantat 100% című műsorának estje lesz, Cătălin Ștefănescu meghívottja  George Petean bariton. Ugyanaznap 22 órától a Cion zsinagógában a bécsi Harri Stojka Band dzsesszestjét tartják. Június 23-án, vasárnap 19 órától a színházban gálaesettel zárul az idei fesztivál, ennek fellépője az Országos Madrigál Kamarakórus, vezényel Anna Ungureanu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?