Ezt hasznos tudnod, ha a Csíkszeredai Könyvvásárra készülsz

Idén először fizetősek a koncertek a Csíkszeredában csütörtökön rajtoló, idén már harmadszorra szervezett könyvvásáron. A szervezői beharangozókban eddig el nem hangzott hasznos információkat foglaltuk össze a Csíki Könyvvásárra látogatóknak.

Csütörtök délelőtt rajtol az Erőss Zsolt Sportarénában a napközben gazdag irodalmi programot, de esténként vonzó koncerteket is kínáló Csíkszeredai Könyvvásár. A részletes program innen letölthető, mi pedig most összefoglaljuk azokat a zsebünket is érintő, de a szervezők által eddig még nem kommunikált információkat, melynek ismeretében olvasóink közül senkinek se kell majd a helyszínen bosszankodnia.

Tízlejes koncertjegyek

A legfontosabb tudnivaló: az esténként 8 órakor kezdődő koncertekre ajánlott úgy készülni, hogy vagy interneten vásároljunk előzetesen jegyet, vagy a helyszínen maradjon meg még a tárcánkban (a könyvvásárlásaink után). A belépő ára egységes: 10 lej. Minden koncertre 280 ülőhelyet árusítanak interneten.

Míg a csütörtök, május 10-i Sebő együttes koncertre eddig még nem kelt el egy jegy se – innen lehet kedvünk szerinti ülőhelyet választani, a május 11-e esti Sárik Péter feat. Luiza Zan dzsesszkoncertre már tucatnyi jegy elkelt – itt válthatunk további belépőket. A szombat esti Role koncertre se váltottak még jegyet cikkünk írásának időpontjában, erre innen vásárolhatunk belépőt.

A jegyeket szerdán még a csíkszeredai Csíki Mozi alsó bejáratánál nemrég megnyílt pénztárnál is megválthatjuk elővételben, 14-19 óra között a fennmaradó helyek közül pedig majd a helyszínen választhatunk magunknak ülőhelyet. Csütörtöktől szombatig már csak a sportcsarnoknál, a benti vásártéren kialakított InfóPontnál tudunk jegyet váltani.

Amint azt a szervezőktől megtudtuk: gyakorlatilag a beléptetés minden este úgy zajlik majd, hogy a koncerteket megelőzően kiürítik a termet: tehát az esténként 8 előtt a benn tartózkodó vásárlóknak ekkor ki kell fáradniuk, majd a jegyükkel újból beléphetnek és elfoglalhatják helyüket. Idevágó információ, hogy az 50 lej fölötti könyvvásárlás nyugtáját fölmutató látogató ingyenes koncertbelépőre jogosult, ez azt jelenti, hogy a levásárolt összegből minden 50 lej után jár egy-egy személynek az ingyenes belépő.

Jó tudnunk, hogy az interneten megváltott jegyeket nem szükséges kinyomtatni: telefonról is elég megmutatnunk a jegyszedőnek a jegyváltást követően automatikusan kapott e-mailt. 

Ki? Hol? Mi?

Ezekre a kérdésekre is a vásártéri InfóPontnál kapunk válaszokat. A részletes programot már most is megtalálhatjuk a Városháza által kinyomtatott ingyenes programmagazin, az Origo májusi számában, melyet a Csíki Moziban, valamint minden kulturális intézményben (színház, múzeum), illetve kávézókban is megtalálhatunk.

Amint azt a szervezőktől megtudtuk: a könyvvásáron standot felállító kiállítók névsorát ugyan interneten sehol nem érhetjük el, de a vásár helyszínén, a sportcsarnokban, ingyenesen nyomtatott katalógushoz juthatunk.

Parkoló, büfé

Vonzó lehet, hogy nem kell a parkolójegy határideje miatt idegeskednünk: az Erőss Zsolt sportcsarnok parkolójába ingyenesen beállhatunk autónkkal. A sportcsarnok előterében kávézót is találunk majd, a csarnok körül pedig büfések is felállítják standjaikat, tehát harapnivalót is találhatunk a helyszínen, és mivel bent Gyereksarok is üzemel, érdemes lesz kipróbálni akár egész napra családostul is beköltöznünk a Csíkszeredai Könyvvásárra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?