Kitárja kapuit a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

Az összetett művészképzés különböző fázisaiból, a sokféle, színes elméleti és gyakorlati tevékenységből kapnak ízelítőt az éreklődők a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Nyitott kapuk című rendezvénysorozatán, március 8. és 10. között.

„Az élő, korszerű színház sokoldalúan képzett művészekkel tölti be ízlésformáló szerepét, amikor "tükröt tart a természetnek" és dialógushelyzetbe kerül XXI. századi közönségével. 2013. március 8. és 10. között kerül sor a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Nyitott kapuk című rendezvénysorozatára, amelyre mindenkit szeretettel várunk" – áll az intézmény szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.maros

Az összetett művészképzés különböző fázisaiból, a sokféle, színes elméleti és gyakorlati tevékenységből kapnak ízelítőt az éreklődők. Bemutatkoznak a különböző évfolyamok színész, rendező, bábszínész, koreográfia, színházelmélet alap- és mesterképzős valamint zene és látványtervező szakos hallgatói.

A közönség beletekinthet a színházcsinálás bonyolult folyamatába: a darabelemzéstől a szerepformáláson át a színpadi csapatmunkáig; a beszédtechnikától a színpadi beszédig, a mozgáskultúrától az improvizációs gyakorlatokig, a hangképzéstől a partitúra olvasáson át a zenés előadásig.

Kimaradt?