ATELIER 200 - színházi workshop civileknek Kolozsváron

A színházi világnap alkalmából március 28-án és 29-én kétnapos workshopot szervez a Kolozsvári Állami Magyar Színház: az ATELIER 200 nevű eseményre kétszáz színházkedvelő személyt várnak a szervezők, hogy négy fiatal rendező vezetésével birtokba vegyék a színpadot.

A Bobigny-i MC93 színház által kidolgozott, az Európai Színházi Szövetség (UTE) több tagszínházban megvalósult ATELIER 200 projekt 2012-ben indult el és mostanáig összesen több mint ezer civil vett részt benne Európa-szerte. Bobigny, Graz, Roma, Sofia, Porto és Palermo után 2013 tavaszán Kolozsváron is megvalósul az antik világ színházi álma: 200 színházszerető civil átveszi az uralmat a színház fölött, a polgárok énekkaraként újraélve álom és színpad, művészet és polis egységét.1608 list

„Ha 200 ember megoszt egy színpadot, valami nyilvánvalóan történik. Ez a szám dinamizmust ébreszt. Az antik énekkarok létszáma kétszáz fő, ez már kritikus tömeget jelent, amely káoszt és harmóniát is teremthet. Mi sem tűnik egyszerűbbnek, mint végigmenni a színpadon vagy emelt hangon megszólalni, és mégis... A test a térben, a szöveg, a hang – a színész művészetének elemei: mindezt 200 emberrel együtt vizsgáljuk meg" – vallják a projekt kezdeményezői.

A kolozsvári ATELIER 200 Albu István, Andreea Iacob, Molnár Levente és Sinkó Ferenc vezetésével zajlik a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. A workshopon való részvétel ingyenes. Jelentkezni március 25-ig lehet, a http://www.huntheater.ro/lista_m.php?soid=806 címen megtalálható online jelentkezési ív kitöltésével. További információk: atelier.200.cluj@gmail.com.

Kimaradt?