Csíkszeredában is előadja közös estjét Bogdán Zsolt és ifj. Csíky Boldizsár

A lélek anyanyelvén című előadásával szólítja meg a csíkszeredai közönséget Bogdán Zsolt színművész és ifj. Csíky Boldizsár zongoraművész a csütörtökön 19 órától a Csíki Moziban kezdődő költészetnapi előadóesten.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának meghívására két kiváló előadó, Bogdán Zsolt színművész és ifj. Csíky Boldizsár zongoraművész a magyar költészet napja tiszteletére Csíkszeredában is előadja A lélek anyanyelvén című zenés, irodalmi műsorát. Összeállításuk alapgondolata az, hogy az emberélet korszakainak élményeit a hallgató elé tárják, így ez a vezérelve az irodalmi anyag szerkesztésének, ez alapján alakult ki a műsorban a versek sorrendje.Az összeállítás címét Székely János verse, a Zene sugallta. Mellette József Attila, Dante, Tarkovszkij, Ady Endre, Pilinszky János, Radnóti Miklós, Kányádi Sándor, Szép Ernő költeményeiből, illetve Liszt, Chopin, Brahms, Szkrjabin, Rachmaninoff és Bartók Béla szerzeményeiből hallhatunk válogatást. Az id. Csíky Boldizsár zeneszerző kezdeményezte előadást korábban nagy sikerrel mutatták be Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Nagyváradon is. Az alkotók korábban a Román Televízió kolozsvári stúdiójának Erdélyi figyelő című műsorának meghívottjai voltak:

Az előadásban a két előadó stiláris egyeztetések révén alakította ki a végeredményt, melyek során a hangulati elem mellett az előadói stílus, sőt, az alkotás korszakának stílusa is közrejátszott.Az előadás belső logikáját, összetartó erejét, végül az alaphelyzet adja: karrierje delelőjéhez érve, az ember visszanéz ifjúkorára, rácsodálkozik felnőtté válására és némi rezignációval tekint saját korára.

Az eseményre a jegyek ára 20 lej, és elővételben a bilete.ro oldalon, illetve előadás előtt egy órával a Csíki Moziban kaphatóak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?