Barabási Albert László hálózatkutató az Erdélyi Magyar Televízió egyik húsvéti vendége

Több exkluzív műsorral készül a húsvétra az Erdélyi Magyar Televízió. Húsvéti készülődés, zenés-verses ünnepre hangolódás, tartalmas beszélgetések, bábszínház, erdélyi rajzfilm várja a nézőket a szerkesztőség közleménye szerint.

Húsvét vasárnapján 16 órától az Artériák meghívottja Simó Gáspár lelkivezető, 17:30-tól a Hitélet ünnepi kiadását sugározzák, míg 18:30-tól Kiss Urlich jezsuita atyával ismerkedhetnek meg a nézők az Erdélyi Kávéházban.A Mesterek és tanítványaik című új műsorban 19:30-tól Hunyadi Mária és László képzőművészek mesélik el különleges történetüket.

20 órától négy erdélyi közszereplő lakomázik az ünnepi műsorban. 21 órától a Profil műsor vendége Barabási Albert László hálózatkutató.Nem maradhat el a húsvétra hangolódás az ünnep többi napján sem: március 30-án 18 órától a Húsvéti előkészületek Csíkban, 20:30-tól az Erdélyi történetek húsvéti kiadását tűzték műsorra.

Március 31-én 17:30-tól A feltámadás csendje - húsvéti gondolatok Szénégető Istvánnal című összeállítás, 22:00 órától a marosvásárhelyi fiatalok által játszott Passió – Szabadtéri misztériumjáték felvétele lesz műsoron.Húsvét vasárnapján 9 órától a gyerekeket várják a tévékészülékek elé: a Székelyföldi Legendárium három epizódját is vetítik (9, 15:40, illetve 15:50-től), a reggeli rajzfilm után A brémai muzsikusok című bábelőadást nézhetik a legkisebbek. 13:30-tól a nézők jókívánságai hangzanak el az Üzenet szeretettel című műsorban.

Hétfőn este 20 órától a Zebrában pedig Sófalvi Adél és Sófalvi Szabolcs húsvéti szokásiról tudhatunk meg többet. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?