TVR

FRISSÍTVE - A parlament jóváhagyta Doina Gradea kinevezését a TVR élére

FRISSÍTVE: A parlament két háza együttes, szerdai ülésén jóváhagyta Doina Gradea kinevezését a Román Televíziótársaság elnök-vezérigazgatói székébe. Előzőleg a két ház kulturális bizottságai is meghallgatták az elnökjelöltet.

Korábban a parlament kinevezte a Román Televíziótársaság új igazgatótanácsát. A testület összetételét titkos szavazással, 348 támogató és két ellenszavazattal hagyták jóvá a törvényhozók. Az igazgatótanács tagjai letették az esküt a parlament előtt.

A Szociáldemokrata Pártot (PSD): Doina Gradea, Sorin Ilieşiu, Smaranda Shalit Vornicu és Bogdan Ghiţulescu képviseli az igazgatótanácsban, helyetteseik: Sorin Burtea, Cristina Dobriţoiu, Camelia Oana Ivaşcu, Tiberius Daniel Muşuroi. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Cristian Vasile Petcut és Liviu Brătescut delegálta címzetes tagként, Cristina Ancuţa Pocorát és Radu Carpot helyettesként. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) Dorin Dan Lazeát jelölte ki, Bogdan Victor Ghiu helyettes.

Az RMDSZ Nagy-Debreczeni Hajnalt delegálta az igazgatótanácsba, helyettese Rostás Péter István lesz. A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) részéről Andrei Ciprian Coman kerül az igazgatótanácsba, helyettese Adrian Găzdaru lesz. A nemzeti kisebbségek csoportja részéről Cornea Raico kerül a tanácsba, Ghiţă Andreea Julika helyettes.

A kormány Cătălin Blebeát jelölte a televíziótársaság vezetőségébe, helyettest nem jelöltek. Az Államelnöki Hivatal részéről Christel Ţopescu kerül be az igazgatótanácsba, míg helyettese Bogdan Alexandru Cuza lesz. A Román Televíziótársaság alkalmazottai részéről két képviselő kerül az igazgatótanácsba, Monica Ghiurco és Sebesi Karen Attila újságírók, helyetteseik Mihai Rădulescu és Cristian Stoian.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?