Felméri Cecília májusban kezdi forgatni első nagyjátékfilmjét

Májusban kezdődik a kolozsvári Felméri Cecília Spirál című első nagyjátékfilmjének forgatása, amely a Magyar Nemzeti Filmalap, a román Országos Filmközpont (CNC) és az Eurimages támogatásával készül.

Spirál egy tóparton játszódó lélektani krimi, egy férfi és két nő hátborzongató háromszögtörténete az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról és konfliktusokról. Mint korábban bejelentették, a női főszerepekben az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra (Testről és lélekről) és Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Szelíd teremtés) lesz látható.A férfi főszerepet a Pororoca című filmben nyújtott alakításáért San Sebastiánban díjazott Bogdan Dumitrache játssza, írja a cineuropa.org.

Felméri Cecília első mozifilmjét a sződligeti horgásztónál forgatják, a filmet Réder György fényképezi (Brazilok), a látványtervező Cseh Renátó, a jelmeztervező Ferencz Zsófi lesz.A Spirál az Inforg-M&M Film és a Hai Hui Entertainment gyártásában készül. Producere Muhi András, Mécs Mónika és Mesterházy Ernő, koproducere Ferenczy Gábor, román részről pedig Marina Oana Giurgiu és Tudor Giurgiu. Felméri Cecília az első erdélyi magyar alkotó, aki a román filmközpont támogatásával készíthet mozifilmet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?