Ismét találkoznak március elején Kolozs megye ifjú néptáncosai

A 14. Ifjúsági Néptánctalálkozó, azaz a Kolozs megyei magyar néptáncegyüttesek találkozóját 1992 óta kétévente szervezik meg, 2018-ban március 8. és 10. között.

A szervezők közleménye szerint az Ifjúsági Néptánctalálkozó alapvető célkitűzése, hogy a régió fiatal műkedvelő és hagyományőrző néptáncegyütteseinek rendszeres fellépési, „megmérettetési” lehetőséget biztosítson. A találkozó egyben remek alkalom a résztvevő együttesek közötti ismerkedésekre, kapcsolatfelvételekre.A program március 8-án csütörtökön este 8-tól Nőnapi táncházzal kezdődik a Heltai Folkcenterben, a Harmadik zenekar közreműködésével. Péntek este hattól a Mérai Kultúrotthonban lesz Kolozs megyei magyar néptáncegyüttesek előadása, majd táncház a mérai zenészek, valamint a Rezeda zenekar közreműködésével, szombat este héttől pedig a gálaműsor a Kolozsvári Magyar Operában, amit szintén esti táncház követ a Heltai Folkcenterben, ezúttal a Rezeda zenekar muzsikájára.

A találkozó főszervezője a kolozsvári Bogáncs – Zurboló Egyesület, társszervezője a Kalotaszeg Néptáncegyüttes Egyesület, a Pro Nádasmente Egyesület, az Ördögtérgye Néptáncegyüttes, a Szarkaláb Kulturális Egyesület, szakmai partnere a Hagyományok Háza Erdélyi Hálózata, támogatója a Communitas Alapítvány, a Fritech Kft, a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány és a Kolozs megyei Népi Alkotások Háza.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?