A sepsiszentgyörgyi stadionban koncertezik Goran Bregovic

A multikulturalitás szimbólumának is tekintett Goran Bregovic a Wedding and Funeral Orchestra zenekarával lép színpadra június 15-én a multikulturális Sepsiszentgyörgyön, jelentette be a szervező Dani Sánta az idén 15. évfordulóját ünneplő Observatorul De Covasna napilap tulajdonosa. Hozzátette, régi vágya Sepsiszentgyörgyre hívni egy kortárs nagy előadót.

Azért is esett a választása Goran Bregovicsra, mert a szerb zenésznek születési helye, Szarajevó több hasonlóságot is mutat a háromszéki megyeszékhellyel, azaz vallási és etnikai változatosságáról ismert, ahol iszlám, katolikus és ortodox vallásúak évtizedek óta békében élnek. „A békés együttélésre való hajlandóság elsősorban rajtunk múlik, ezért mi egy közös ünneplésre hívunk mindenkit június 15-én”, mutatott rá Dani Sánta.

A sepsiszentgyörgyi laptulajdonos emlékeztetett, hogy ez lesz az első magánkezdeményezésként megvalósuló nemzetközi nagykoncert Sepsiszentgyörgyön, ahol Goran Bregovici lesz az eddigi legfontosabb zenei fellépő. Repertoárjában a Balkán és Kelet-Európa népeinek közös a lakodalmas és a temetési muzsikája, a szerb, a horvát, a bolgár, a román és a magyar hangzásvilág is visszaköszön.

Világsztár tavaly adta ki a legújabb „Three Letters from Sarajevo” című új albumát, amellyel az egész világban turnézik. Mivel idén nyáron kizárólag Sepsiszentgyörgyön kívül nem lép fel más romániai helyszínen, az esemény szervezői arra számítanak, hogy az egész országból érkeznek Háromszékre Goran Bregovic rajongók, akik új album dalai mellett olyan nagy slágerekre bulizhatnak a sepsiszentgyörgyi stadionban, mint például a Kalashnikov, Ederlezi, In the Death Car vagy a Gas-Gas. Goran Bregovici előtt a szervezők még 2-3 koncertfellépőt és más eseményeket ígérnek, az esemény végét pedig látványos tűzijáték zárja majd.

Dani Sánta tájékoztatása szerint a sepsiszentgyörgyi stadionban 5000 álló és 1800 ülőhelyre lehet jegyet vásárolni. Próbálják a belépők árát a nagyvárosok díjszabásainál alacsonyabban tartani így mától (csütörtöktől) április 15-ig vásárolható „early bird” jegyek 60 lejért kaphatók az álló, 90 lejért az ülő szektorokban míg a VIP szektorban 160 lej a belépő ára. Április 15-e után 20 százalékkal emelik a jegyárakat. Belépők a www.myticket.ro és a www.enterix.ro oldalakon, illetve Sepsiszentgyörgyön az Observatorul De Covasna napilap székhelyén vásárolhatnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?