Részletek derültek ki Enyedi Ildikó új filmjéről

Először rendez angol nyelvű filmet Enyedi Ildikó, és az is kiderült, hogy kik játszák majd a főbb szerepeket.

Az Arany Medve-díjas és a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről rendezője Füst Milán A feleségem története című regényéből ír forgatókönyvet.

A The Hollywood Reporter információi szerint Lea Seydoux francia színésznő (Adél élete, Spectre – A Fantom visszatér, A homár) és Anders Baasmo Christiansen norvég színész (Kon-Tiki, Az eltűnés sorrendjében/Kraftidioten) már leszerződtek a produkcióra.  

Az 1920-as években játszódó történetben Störr kapitány (Anders Baasmo Christiansen) egy kávézóban fogadást köt a barátjával, hogy feleségül veszi az első nőt, aki belép a lokálba, ez pedig nem más, mint a Seydoux által alakított Lizzy lesz.

Füst Milán 1942-ben írta meg a regényt, angol nyelvre csak az 1980-as évek végén fordították le, az idegen nyelvű olvasóknak „igazi szenzációnak” számított.

Enyedi korábbi filmjéhez hasonlóan most is az Inforg - M&M Filmmel fog dolgozni, Mécs Mónika, Muhi András és Mesterházy Ernő producerekkel, valamint a berlini Komplizen Film (az Oscar-jelölt Toni Erdmann gyártója), a francia Pyramide Productions és az olasz Dorje Film is részt vesz a film munkálataiban. A koprodukciós partnerek felkutatását a Magyar Filmalap 5 millió forinttal támogatta.

A feleségem történetét jövőre forgatják Párizsban, Hamburgban, Budapesten és Dél-Olaszországban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?