Gothár Péter a nagyváradi színházban próbál

A tervek szerint április 6-án mutatja be a nagyváradi Szigligeti Színház Szigligeti Társulata a Tersánszky Józsi Jenő regénysorozatából készült előadást, a Kakuk Marcit. A nagyszabású produkciót Gothár Péter, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas rendező állítja színpadra, közölte a színház.

„Az előadás a társadalom peremére irányítja a nézők figyelmét, Kakuk Marci kalandos és humoros fordulatokban bővelkedő útja az alkalmi munkáktól, de inkább a munkakerüléstől a bonyolult szerelmi ügyekig vezet; ahol, a századforduló merev erkölcsi rendje ellenére, e szeretetre méltó hős mindig és minden körülmények között feltalálja magát” – nyilatkozta korábban Novák Eszter, a Szigligeti Társulat művészeti vezetője.Hétfőn kezdődött a Szigligeti Társulat soron következő nagyszínpadi bemutatójának próbafolyamata: a nagyszabású produkcióban az együttes tizennyolc színművésze mellett, négy, a színház iskolaprogramjából ismert epizódszereplő lép színpadra. Az előadás alkotói csapatában a színházi élet olyan kiválóságai vesznek részt, mint Selmeczi György zeneszerző, Kárpáti Péter dramaturg, illetve olyan fiatal tehetségek, mint Tihanyi Ildikó jelmeztervező, illetve Szőke Zsuzsa látványtervező-asszisztens.

Gothár Péter 1982-ben az Ifjúság Díját (Award of the Youth) nyerte el a Cannes-i Filmfesztiválon a Megáll az idő című filmjével, 1996-ban pedig a Haggyállógva Vászka című filmje nyerte el a legjobb rendező díját a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon.

Kapcsolódók

Kimaradt?