Elkezdődött a nevezés a Jazz in the Park nemzetközi versenyére

Jazz-zenekarok jelentkezését várják a Jazz in the Park Nemzetközi Jazzfesztivál 5000 eurós összdíjazású versenyére, amelyet június 22. és 24. között negyedik alkalommal szerveznek meg Kolozsváron.

A pénzjutalom mellett egyéb szolgáltatásokat és fellépési lehetőségeket is nyerhetnek a résztvevők. A döntőbe jutó együttesek több ezer nézőt számláló közönség és nemzetközi zsűri előtt léphetnek színpadra, közölték a szervezők.

„Lassacskán a verseny a Jazz in the Park fesztivál egyik legfontosabb és legérdekesebb eseménye lett. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén hétvégén kerüljön megrendezésre. A világ minden sarkából várunk nevezőket” – nyilatkozta Alin Vaida fesztiváligazgató. A helyszín továbbra is a Grigorescu-negyedi Szamos-part lesz.A versenyre minden jazz-zenész, felkészültségének szintjétől és szakmai tapasztalataitól függetlenül nevezhet, bármilyen hangszerrel, tekintet nélkül az életkorra vagy nemzetiségre, a jazz bármely társműfajában született alkotásokkal.

A nemzetközi zsűri tagjai: Stefan Vannai jazz-tanár, Bágyi Balázs, a Magyar Jazz Szövetség elnöke, Radu Pieloiu, a Sebastian Spanache Trio, Monom, Helen și Alexandrina együttesek tagja, Marius Chivu szerkesztő (Dilema Veche) és Takács Aranka, a Nemzetközi  Jazz in the Park Verseny menedzsere.

Jelentkezni május 14ig, az online nevezési lap kitöltésével lehet. A fesztivált június 21. és július 1. között szervezik meg, fellép a Fanfara Ciocârlia, a Moonlight Breakfast, az A-C Leonte, a JazzyBIT, és a tavalyi nemzetközi verseny győztese, az Antal Gábor Trio.

Kapcsolódók

Kimaradt?