Határon átnyúló kulturális projektekre készülnek Bihar megyében

Hétfőn tartották meg a Bihar Megyei Tanácsnál az a találkozót, melynek során véglegesítették az Interreg V-A Románia–Magyarország stratégiai kulturális projektjeit.

A projektvezető Debrecen városa lesz, a város önkormányzatát dr. Papp Csaba önkormányzati képviselő, a polgármester tanácsadója és Komádi Mónika konzultáns képviselte, a projektpartner Bihar megyei önkormányzatot Pásztor Sándor tanácselnök, Szabó József megyemenedzser és az érintett kulturális intézmények vezetői képviselték – tájékoztatott a megyei tanács sajtószolgálata.

A találkozón véglegesítették a szükséges dokumentumok listáját, így megszerkeszthetik azt a két, még szükséges határozatot, amelyet a január 11-i rendkívüli ülésén kell jóváhagynia a megyei tanácsnak, hogy január 15-éig benyújthassák a pályázatokat.

Az egyik, 7,435 millió euró értékű projekt keretében, melyben a debreceni önkormányzat és a Csokonai Színház romániai partnere a nagyváradi Szigligeti Színház, utóbbi 970 393 eurót fordíthat a színpad korszerűsítésére. A másik projekt értéke 9,9 millió euró, a magyarországi partnerek ugyanazok, Bihar megyéből pedig a Körösvidéki Múzeum és 2,767 millió eurót nyerhet a művészeti és etnográfiai részlegekhez (a múzeum 2.és 3. emeletén)  kapcsolódó befektetésekhez, a Várad kulturális folyóirat pedig 673 895 euróból alakíthat ki egy multifunkcionális kulturális központot. 

Kimaradt?