Most először a hiphop/R&B volt a legnépszerűbb zenei műfaj Amerikában

2017 volt az első olyan év, amikor hiphop/R&B műfajú zenét fogyasztottak a legtöbben Amerikában, írja a Nielsen hagyományos évösszegző elemzésére hivatkozva a hvg.hu.

Az album- és számeladásokat, illetve az audio/videó streaminget összesítő statisztika szerint a tíz legnépszerűbb előadó közül nyolc sorolható ehhez a műfajhoz: a listát Drake és Kendrick Lamar nyitja, a top tízben pedig még Future, Bruno Mars, a The Weeknd, Eminem, Post Malone és Lil Uzi Vert is megtalálható. A pop és rockzenét Taylor Swift és Ed Sheeran képviseli a legpopulárisabb előadók között.

A legnépszerűbb album 2017-ben Ed Sheeran Divide-ja volt, ezt Kendrick Lamar Damn. című albuma és Taylor Swift 2017-es nagylemeze, a Reputation követi.

Az év legnépszerűbb dala a Despacito volt (Luis Fonsi & Daddy Yankee spanyol nyelvű változata, illetve a Justin Bieber közreműködésével készült remix).

A vinyl-vásárlás továbbra is reneszánszát éli, ez volt a tizenkettedik év, amikor ez az ágazat növekedést könyvelhetett el. A fizikai albumeladások 14 százaléka vinyl volt, a legnépszerűbb kiadvány ezen a hanghordozón 2017-ben a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band ( The Beatles) újrakiadása volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?