Adventi kamarazene csendül fel Székelyudvarhely templomaiban

A Legato Egyesület harmadik alkalommal szervez klasszikus hangversenysorozatot Székelyudvarhely szakrális épületeiben, idén lép fel először az általuk alapított tíztagú Pallegretto gyermekkar.

Az egyesület kórusa és vokális, illetve hangszeres kamaraegyüttesei az adventi és karácsonyi időszakhoz kapcsolódó muzsikát szólaltatnak meg a hétvégi eseménysorozaton, közölte a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.A reformáció emlékév tematikáját figyelembe véve több protestáns korál is felcsendül a katolikus miserészletek, valamint a magyar szerzők kórusmuzsikája között. Premierre is sor kerül: első ízben lép fel a Legato Egyesület kezdeményezésére alakított gyermekkar, a Pallegretto, amely a cappella művek megszólaltatása mellett a felnőttek vegyes karának egyes tételeiben is közreműködik. 

Helyszínek és időpontok:
Szent Miklós plébániatemplom, 2017. december 16., 18.30
Belvárosi unitárius templom, 2017. december 17., 11.00
Szombatfalvi református templom, 2017. december 17., 17.00

A tíztagú gyermekkórus mellett (karvezető Tifán Csaba Gáspár) a vegyes karban húsz felnőtt énekel (vezényel Lászlóffy Árpád Ádám), szólózik Chripkó Krisztina, Dézsy Erika, Fazakas Tünde Hajnal, orgonán kísér Filtner Tünde Melánia, közreműködik Kertekes Ábel, Simon Imre Hunor és Sófalvi Emese.

A Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont partnerségével szervezett koncertekre a belépés díjtalan.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?