Kamaratermi „pszichothrillert” mutat be a Csíki Játékszín

Martin McDonagh A párnaember című színművét játssza a Csíki Játékszín szombaton este hét órától. A stúdió-előadás rendezője, Csiki Zsolt harmadik alkalommal dolgozik a társulattal, az Özönvíz előtt és a Hippolyt, a lakáj előadásokat jegyezte korábban. A szerző neve sem új a színház repertoárján, hiszen hat évvel ezelőtt Vaknyugat című drámáját már láthatta a csíkszeredai közönség, derül ki az intézmény közleményéből.  

McDonagh fekete humorral átitatott történetei egyszerre komikusak és kegyetlenek. Hősei könyörtelenül szembesülnek elhibázott életeikkel, a nézőnek megadatik, hogy a karakterek emberszerűségét kinevesse, de a szereplők számára a legtöbb esetben nem jut feloldozás, kifelé vezető út vagy remény a valahai változásra. A színdarabot The Pillowman címmel 2003. november 13-án mutatták be londoni National Theatre Cottesloe színpadán, John Crowley rendezésében.Történetek között élünk, a történetek közvetlenül vagy közvetve hatnak életünkre, de lehet-e véletlen egybeesés, hogy egy író, Katurian több elbeszélésének eseményei is megtörténnek a mindennapokban? Az esetek azért is furcsák, mert novellái nem mindennapiak, fordulataik sajátosan felismerhetőek és halállal végződnek. Ezért kerül Katurian a rendőri vallatószobába, ahol még több furcsa részletre is fény derül.

Martin McDonagh: A párnaember - pszichothriller két részben
fordította: Merényi Anna
játsszák: Kányádi Szilárd, Vass Csaba, Kozma Attila, Kosztándi Zsolt, Márdirosz Ágnes, Bende Sándor, Fekete Bernadetta, Bilibók Attila, Szabó Enikő
dramaturg: Bíró Réka
zeneszerző: Veress Albert
jelmeztervező: Török Réka
rendező: Csiki Zsolt

Kapcsolódók

Kimaradt?