Erdélyi versenyzők is továbbjutottak a Fölszállott a páva második elődöntőjében

Újabb hat versenyző jutott tovább a Fölszállott a páva második élő elődöntőjéből pénteken, közöttük két erdélyi együttes is: a szamosújvári Ördöngös Zenekar és a Kalotaszeg Legénytársulat.

A hattagú Ördöngös Zenekar két éve alakult a Szamosújvári Téka Alapítvány keretei között. Van köztük olyan, aki mérnök, tanár vagy színész szeretne lenni, de egyvalamiben mindenki egyetért: bármivel is foglalkozzanak majd az életben, a helyes út választásában fontos szerepe lesz a népzenének is. Ahogyan ők fogalmaznak „megtanultunk táncolni, ezért nem botladozhatuk a világban.” Pénteki teljesítményük itt látható.A Kalotaszeg Legénytársulat öt tagja között van orvos, mérnök, jogász, tanár és diák, mindannyian úgy gondolják, hogy a Fölszállott a páva egy kiváló alkalom arra, hogy a tánccal szembeni bensőséges viszonyukat megmutassák a kívülállók számára is. Nem titkolt céljuk megmutatni a világnak, hogy „Kalotaszegen jó dolgok születnek!” A Fölszállott a páva második elődöntőjében így szerepeltek.A középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol az énekes szólisták és énekegyüttesek, hangszeres szólisták és zenekarok, táncos szólisták és táncospárok, valamint a néptáncegyüttesek kategória győztese mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.

A Fölszállott a páva zsűrijének elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatér a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

Kapcsolódók

Kimaradt?