Megnyílik Kolozsváron a Fehér Holló Román-Magyar Küldőkönyvtár

November 25-én, szombaton 11 órakor megnyílik Kolozsváron a Fehér Holló Román-Magyar Küldőkönyvtár, melynek az a fő küldetése, hogy megismertesse a román tömegekkel a magyar irodalmat.

A románra fordított magyar irodalmat (Jókai Mór: Omul de aur, stb.) olyan olvasóknak küldi ki a Fehér Holló Médiaklub Egyesület, akik érdeklődést mutatnak a téma iránt. A könyv az olvasónál marad, magyar könyvjelzőként a román polcokon. Cserébe a Küldőkönyvtár elvárja, hogy a román olvasók egy 20 soros recenziót küldjenek a www.corbiialbi.ro portál KALAMÁRIS (Călimara) rovatába.

A Iași-ból, Craiováról, Konstancáról, Szlatináról stb. érkező recenziók alapján a román olvasók körében Jókai : Omul de aur, Mikszáth: Umbrela Sfântului Petru, Gárdonyi: Contract de căsătorie (Ida regénye), Madách: Tragedia omului, Kosztolányi: Nero, poetul sângeros/Zmeul de aur, Karinthy: Cele două suflete ale Oliviei, Móricz: Rubedeniile, Esterházy: O femeie, Moldova: Pavilionul singuratic, Márai: Lumânările ard până la capăt, Füst Milán:Povestea nevestei mele, Tamási: Ábel în codru, Tóth Kálmán: Aventură în Valea Păstrăvului, Molnár Ferenc: Băieții de pe strada Pál, Makkai Sándor: Căruța dracului, Szabó Magda: Pilat a legnépszerűbb.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?