Európai fesztiváldíjra jelölték a marosvásárhelyi VIBE-ot

A marosvásárhelyi VIBE Fesztivált két kategóriában jelölték az Európai Fesztiválok Díjára (European Festival Awards): a legjobb kis fesztivál (Best Small Festival) és a legjobb új fesztivál (Best New Festival).Forrás: Facebook

A European Festival Awards a kontinens legkiemelkedőbb fesztiváljait és azok stábjait díjazza. A 2009-ben alapított díj évente közel 350 fesztivál közül válogat, a 15 kiosztott díjból 7 közönségszavazás alapján dől el minden év januárjában, Gröningenben, Hollandiában. A VIBE-ra november 30-ig ezen az oldalon lehet szavazni.

Az előző évek nyertesei között a magyarországi Sziget Fesztivál, VOLT Fesztivál és Balaton Sound, a szerbiai Exit Festival, a belga Tomorrowland, az angliai Glastonbury Festival, illetve a romániai UNTOLD is szerepel.

„A VIBE Fesztivál jelölése nagy megtiszteltetés Marosvásárhelynek, a szervezőknek és a vájbolóknak egyaránt. Láthatóvá váltunk az európai fesztiválok nemzetközi palettáján, és Marosvásárhelyt is visszahelyeztük a fontos fesztiválok térképére” – mondta Rés Konrád Gergely fesztiváligazgató.

A VIBE második kiadását 2018. július 5–8. között szervezik.

(Címlapfotó: Blink media/ S.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?