Folytatódik a Gyújtópont irodalmi beszélgetéssorozat Nagyváradon

Szeptemberben indította útjának az Oberon Kulturális Egyesület, valamint a Várad Kulturális Folyóirat Élő Várad Mozgalma a Gyújtópont névre keresztelt irodalmi beszélgetéssorozatot. Az öt alkalomból álló program elsődleges célja, hogy az Élő Várad szerzői bemutatkozása által minél több nagyváradi fiatal kapjon kedvet az irodalom olvasáshoz és alkotáshoz.

A kezdeményezéshez a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) is csatlakozott, így a budapesti Hyross Ferenc, Szőllőssy Balázs, valamint a nagyváradi Biró Árpád Levente közös estje után, november 9-én, 19 órától Kemenes Henriette (Élő Várad), Borbáth Péter (FISZ), valamint Pál Sándor Attilával beszélget a Várad Kulturális Folyóirat irodalmi szerkesztője, Tasnádi-Sáhy Péter. Az irodalomról és alkotásról szóló kötetlen beszélgetést a szerzők felolvasásai színesítik.

Kemenes Henriette (1988, Nagyvárad) a Nagyváradi Állami Egyetem joghallgatója volt, jelenleg a Partiumi Keresztény Egyetemen magyar nyelvet és irodalmat tanul. Verset és rövidprózát ír, fordít. Az Élő Várad Műhely tagja. Kinde Annamária-díjas. Borbáth Péter 1980-ban született. Író, fordító, a FISZ-könyvek szerkesztője, túravezető (Eupolisz). A Sündör és Niru Sündör nyomában az első önálló kötete. Pál Sándor Attila, született 1989-ben Szankon. Idéntől (a 2013-ban megjekent Pontozó mellett) újabb kiadványa jelent meg, a Düvő című verseskötet.

Az eseményre a belépés díjtalan. A Gyújtópont – irodalmi kerekasztal program támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?