Fiatal rendezők mutatkoznak be a sepsiszentgyörgyi D-Butan-T fesztiválon

Tehetséges fiatal rendezőknek biztosít bemutatkozási lehetőséget a Sepsiszentgyörgyön ezen a héten zajló D-Butan-T színházi fesztivál. Az Andrei Muresanu Színház második alkalommal szervezte meg a fesztivált, amelyet a kezdő színházi alkotók „keresőmotorjaként” határoztak meg, ezzel számolnák fel azt a román színházi életben uralkodó sztereotípiát, hogy kockázatként kezelik a kezdő alkotókat és ennek a kockázatnak az elkerülése érdekében mellékesnek tekinti a fiatal művészek projektjeit.

A sepsiszentgyörgyi D-Butan-T színházi fesztiválon tehetséges fiatal színészek, rendezők, látványtervezők, koreográfusok, drámaírók, zeneszerzők kapnak megmutatkozási lehetőséget. A rendezvény tavalyi, első kiadásán a fiatal színészeknek nyújtottak bemutatkozási lehetőséget, idén pedig a fiatal rendezőgenerációra koncentrálnak, így a fesztivál „főszereplői” kiadásról kiadásra változnak.A fesztivál zsűrijében részt öt színházi szakember vesz részt - Erwin Șimșensohn, Vlad Massaci, Ioana Păun, Bogdan Costea, Lucian Sabados – akik a rendezvény ideje alatt műhely-gyakorlatokat is vezetnek. A fesztivál versenyprogramjába 10 előadást, illetve 10 pályakezdő rendezőt válogattak be. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a fesztivál előadásaira a belépés ingyenes, de ha biztosak akarnak lenni, hogy találnak helyet foglalhatnak előzetesen a biletmaster.ro honlapon vagy a színház székhelyén a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi épületében. Részletes információkat az Andrei Muresanu színház honlapján olvashatnak.

Andrei Mureșanu Színház által kezdeményezett, a Șpraiț Egyesülettel, valamint a Kovászna Megye Sport és Ifjúsági Igazgatóságával partnerségben 2017. október 30. és 4. között megvalósuló kulturális projektet a Román Nemzeti Kulturális Alap (AFCN) támogatja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?