Sárkány-művek – közös előadást mutat be a Puck Bábszínház és a Váróterem Projekt

Hétfőn 18 órától lehet megnézni a ZUG.zone-ban a Sárkány-művek című előadást. A Puck Bábszínház és a Váróterem Projekt független színházi társulat koprodukciója a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal pályázatán nyert támogatást, közölte a bábszínház. A számos bábtechnikát felvonultató bábelőadás alapját sziporkázó fantáziájú mesék képezik, amelyek a „Hősök és hősnők” nevű, III–VII. osztályos gyerekeknek meghirdetett pályázatra érkeztek be.

Nem kevesebb mint hat hónappal ezelőtt kezdődött a Sárkány-művek című előadás előkészítése. A két társulat júniusban a „Hősök és hősnők” cím alatt meseíró pályázatot hirdetett meg III-VII. osztályos gyerekeknek.  A pályázatra tizennégy mese érkezett, ezek közül az egyik csoportmunka. A leginspirálóbb mesékből kiindulva született az előadás szövege. A mesék beérkezése után a két társulat június 21–22-én bábszínházi műhelyt tartott a gyerekszerzőknek. A műhely végén a szervezők emléklappal és a Koinónia Könyvkiadó, a Gutenberg Kiadó és a Napsugár gyermeklap jóvoltából könyvcsomaggal köszönték meg a gyerekek munkáját.

Meseország királyának három lánya idegen helyen, egy sötét szobában ébred. Valaki alighanem sűrű álomszellőt bocsájtott rájuk és elrabolta őket. Felfedezik, hogy Eleségfeleséggel együtt raboskodnak, aki abban bízik, hogy Étel vitéz hamarosan kiszabadítja őt a fogságból. Az elrabló nem más, mint a sárkány. A lányok minden erejükkel, tudásukkal és ösztönös megérzésükkel azon vannak, hogy megtalálják a szabadulás kulcsát.Az előadást Imecs-Magdó Levente rendezte. A Váróterem Projekt vezetőjének ez az első rendezői munkája. Az előadás dramaturgja és zeneszerzője Bertóti Johanna. Fellép Sebők Maya, Udvari-Kardos Tímea, Pál Emőke, László Réka és Csepei Zsolt, a díszlet-, jelmez- és bábtervező Kürti Andrea, hang és fénytechnikus Sipos Júlia. A bábelőadás 7 éves kortól ajánlott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?