Szépségverseny és Republic koncert a Youth Festen

A Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (SZIT) idén augusztus 10-12 között hatodik alkalommal szervezi meg a Youth Festet. A számos együttes között fellép a REPUBLIC és a magyarországi lemezlovas, Bárány Attila is.

A tavalyi Youth Fest látogatottsági rekordot döntött, ugyanis több mint kétezer magyar fiatal vett részt a rendezvényen. Az eddigi tapasztalatokat felhasználva idén még változatosabb, érdekesebb program várja a fesztiválozókat – ígérik a szervezők. A rendezvény elsődleges célja, hogy összehozza a szilágysági és partiumi magyar fiatalokat, megteremtve számukra a minőségi fesztiválozás lehetőségét.

A háromnapos Youth Festen komolyabb és lazább programok váltogatják egymást: lesznek koncertek, vetélkedők, bemutatók és fórumok, mint például az Interetnikus fórum, illetve a Fiatal önkormányzatisok fóruma.

Színpadra lép a REPUBLIC és a magyarországi lemezlovas, Bárány Attila is.

A Youth Fest egyik elmaradhatatlan része a női szépségverseny, azaz a MISS SZIT. A szépségverseny jó hangulatát, korrektségét és magas színvonalát a szervezők az idén is szeretnék megőrizni, mivel az elmúlt években a szépségversenyek döntőit több ezer néző kísérte figyelemmel a helyszínen. A verseny fődíja egy két személyes brüsszeli utazás Winkler Gyula RMDSZ-es europarlamenti képviselő jóvoltából.

A helyszín idén is a Szilágysomlyó határában található Broscăria üdülőtelep, tehát sátorozni és strandolni is lehet majd. A 3 napos fesztiválbérlet elővételben 40 lejbe, míg a helyszínen 50 lejbe kerül. A napi jegyek a tavalyi évhez hasonlóan 20 lejért vásárolhatók meg. A jegyvásárlási lehetőségekről és a fesztiválról bővebb információk találhatók a www.youthfest.szit.ro weboldalon.

A szervezők azt ígérik, hogy az idei Youth Festen „a hangulat forró lesz, a sör pedig hideg."

Kimaradt?