Mindennapi történelem: Romsics Ignác tart előadást Marosvásárhelyen

Folytatódik a Kós Károly Akadémia Alapítvány nagy sikerű történelmi előadássorozata Marosvásárhelyen, közölték a szervezők.

A Mindennapi történelem következő előadása szerdán 17 órakor kezdődik a Bernády Házban. Romsics Ignác, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, egyetemi tanár Tanítás és tanulás címmel tart előadást. 

Gyarmathy János szobrászművész kiállítása Marosvásárhelyen

A Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Dr. Bernády György Közművelődési Alapítvány közös szervezésében hétfőn délután 5 órakor nyílik meg Gyarmathy János marosvásárhelyi szobrászművész „Bronzvilág” című kiállítása szintén a Bernády Házban.

Gyarmathy János országos és nemzetközi elismertségét elsősorban sajátos hangvételű, groteszkbe hajló, míves bronz kisplasztikái hozták meg, számos egyéni és csoportos tárlata volt. Termékeny művészi munkássága második felében jelentős hazai és külföldi köztéri szobrokat is alkotott.Köszöntőt mond Borbély László és Nagy Miklós Kund, a tárlatot Markó Béla költő nyitja meg. Az eseményen közreműködik Bogdán Zsolt, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze is. A kiállítás rendezője Szepessy László.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?