Hivatalos: négy év után újra együtt dolgozik Scorsese és DiCaprio

A színész várva várt Oscar-díját ugyan Iñárritu A visszatérője (The Revenant) hozta el tavaly, valószínűleg Martin Scorsese új filmjében is nagyot fog alakítani Amerika legfiatalabb elnökének, Theodore Roosevelt szerepében. 

Nem mellesleg az ENSZ klímapolitikai nagyköveteként is tevékenykedő Leonardo DiCaprio számára azért is testhez álló szerepről van szó, mert Roosevelt hivatali ideje alatt többek között szabályozta a vasutak és az élelmiszeripar működését, jelentős eredményeket ért el a nemzeti parkok, vadrezervátumok számának növelésében, valamint az öntözés és fásítás területén.

A Paramount stúdió által jegyzett dráma forgatókönyvét Scott Bloom írja, a produceri munkálatokból pedig DiCaprio és Scorsese rendező is kiveszi a részét – írja a Deadline filmes portál.

Theodore Roosevelt eseménydús életet élt. 1901-ben, 42 évesen az Egyesült Államok legfiatalabb elnökeként vonult be a Fehér Házba, miután elődjét, William McKinley-t meggyilkolták.Fotó: chud.com

Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio korábban a New York bandái (2002), az Aviátor (2004), a Viharsziget (2010), A tégla (2006) és A Wall Street farkasa (2013) című filmeken dolgozott együtt, jelenleg pedig két könyvsiker, Erik Larson Az Ördög a Fehér Városban, valamint David Grann Killers of the Flower Moon című írásának megfilmesítését tervezik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?