Bajor Andor emlékkötetet mutatnak be Kolozsváron

Bajor Andor születésének 90. és halálának 25. évfordulójára emlékezve mutat be új kötetet a kolozsvári Minerva házban a Polis Könyvkiadó és a Bajor család.

A Polis Könyvkiadó „Emlékezet”-sorozatában megjelenő Főúr, írja a többihez – Bajor Andor emlékezete című kiadványt Bajor Ella és Dávid Gyula szerkesztette.

„…életünk iskolájában ő a humor nyilvános és rendes magántanára” – írta Bajor Andorról Láng Gusztáv a könyv fülszövege szerint. A kötet a kortárs kritikák és az irodalomtörténeti tanulmányok legjavából, kortárs visszaemlékezésekből válogat, ezek közé szervesen épül be két átfogó életinterjú a ‘80-as évekből, s több, a cenzúra miatt annak idején közölhetetlen szatíra, paródia és vers, köztük olyanok is, amelyek miatt a szerzőnek, szerkesztőnek meghurcoltatásban volt része.

A szombaton délután 5 órától megszervezett eseményen a kötetet bemutatja Balázs Imre József, Bodó Márta, Jakab Gábor és Dávid Gyula, Bajor Andor műveiből felolvas Rekita Rozália, Köllő Csongor, Györgyjakab Enikő, Bodolai Balázs. Az est házigazdája Tibori Szabó Zoltán lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?