Elérhető a 17. Filmtettfeszt teljes programja

A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle műsorába idén 10 új magyar egészestés játékfilm került, egy részüket először mutatják be az erdélyi közönség előtt. 

Thriller, vígjáték, dráma, zenés szkeccsfilm – változatos műsorral várja idén is nézőit az október elején 12 romániai városban megszervezendő Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle. A teljes, helyszínekre lebontott program itt érhető el.Fotó: filmtettfeszt.ro

A kivételes helyzetben levő kolozsváriak egy része láthatta ugyan a májusi TIFF-en A martfűi rémet, Az állampolgárt, a Kút című filmet, és a Berlinálén elért sikerének köszönhetően a Testről és lélekrőlt is (a film főszereplőjével, Borbély Alexandrával készített interjúnkat itt olvashatja), valamint filmtettes forgalmazásban a Tiszta szívvel című dráma is eljutott már a romániai mozik egy részébe, ezek a filmek most visszatérnek Erdélybe néhány ingyenes vetítés erejéig.

A fesztivált Kostyál Márk Kojotja nyitja, amelyben számos erdélyi színész is alakít, és a válogatásban jelen lesz Madarász Isti sci-fi-thrillere, a Hurok, illetve Tiszeker Dániel „Wellhello-filmje”, a #Sohavégetnemérős című zenés szkeccsfilm is. A Filmtettfeszt romániai premierként vetíti Kincsem, a csodaló történetét, valamint a Brazilok című focis vígjátékot.

Több nagyjátékfilm vetítése után közönségtalálkozót is szerveznek, így például a Kojot, a #Sohavégetnemérős, Hurok, az Állampolgár filmek alkotóival is lehet majd beszélgetni.

A belépés a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle minden vetítésére és kísérőprogramjára díjtalan. A kolozsvári nagyjátékfilmes vetítésekre nullás jegyet kell váltani – részletek a moziban. A filmeket többnyire román, esetenként angol felirattal vetítik.

(Címlapfotó forrása: Megafilm)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?