Magyar dráma napja: a „forrongó ifjúságnak” szóló darabot mutat be a Szigligeti Színház

Csütörtökön este hét órától mutatja be a nagyváradi Szigligeti Színház Körmöczi-Kriván Péter Kapufa és öngól című stúdióelőadását. A dráma Debüt-díjat kapott a dráMÁzat pályázaton.

Az előadás rendezője, Tasnádi-Sáhy Péter így nyilatkozott az alkotásáról: „a szerelemről és a halálról bölcsen, szeretettel mesélő történet, amely azt gondolom, kifejezetten hasznos inspirációforrás lehet a világot még csak most kóstolgató forrongó ifjúságnak”.Az előadás főszereplői tinédzserek: Boy kapus a kisváros focicsapatában, Szuzi pedig imádja lazacokról szóló természetfilmeket. Kapcsolatuk mégsem mindennapi, hiszen a lány már halott, a fiú fejében pedig, időzített bombaként ketyeg egy Sam névre keresztelt vérrög. Körmöczi-Kriván Péter szövege friss, keserédes, meglepő, 21. századi színházi térbe termett, gyökerei viszont egy olyan képhez nyúlnak vissza, amit már Shakespeare apánk is csak kölcsönözött: két fiatal szív, kiknek szerelmére a halál nyom örök pecsétet.

A premiert követően Novák Eszter, a Szigligeti Társulat művészeti vezetője beszélget a szerzővel, a rendezővel, Simon Judit kritikussal, ugyanakkor sor kerül a színház gondozásában kiadott dráMÁzat III. kötet bemutatójára is.

Az előadásra jegyek a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint egy órával a hétvégi előadások előtt), illetve online kaphatók. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?