Karácsony Benő-adaptációt mutat be csütörtökön a Tompa Miklós Társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, az elmúlt évek hagyományához híven a Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én megemlékező rendezvénnyel várja közönségét.

Az ünnepnek a kortárs, főként erdélyi szerzők drámáinak felolvasószínházi ősbemutatói mellett 2011 óta képezi részét a marosvásárhelyi felvilágosult gondolkodó, a magyar nyelvű színjátszást szorgalmazó művelődésszervező, Aranka György szobrának megkoszorúzása.

A Színház szomszédságában zajló koszorúzáson az idén 280 éve született és 200 éve elhunyt Aranka György emlékét az életművéből válogatott szövegrészletekből származó összeállítással idézik, Kádár Noémi és Kádár L. Gellért színművészek közreműködésével, derül ki a színház közleményéből. A koszorúzáson jelen lesznek a helyi művelődési és kulturális érdekeltségű intézmények és egyesületek képviselői.Az ünnepség a Színház épületében folytatódik, ahol idén Kincses Elemér Karácsony Benő Pjotruska c. regényéből készült dramatizációja kerül első ízben színpadra Bálint Örs, Meszesi Oszkár, Gecse Ramóna és Lőrincz Ágnes színművészek közreműködésével. A színházi előadásra 8 lejes jegyek válthatók a Kultúrpalotában működő jegyirodában, a színházi jegypénztárban és online.

Kapcsolódók

Kimaradt?