Meghirdette a fiatal olvasóknak szóló játékát a marosvásárhelyi könyvvásár

Díjazott szerzők legújabb köteteivel hívja olvasójátékra a gyermekeket, fiatalokat a 23. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár, közölték a szervezők.

A III-IV. osztályosoknak Kertész Erzsi: Fény Sebestyén, V-VIII. osztályosoknak Wéber Anikó: El fogsz tűnni, a IX-XII. osztályosoknak Kalapos Éva: Massza című művét jelölik olvasásra. A szeptember 29-ig jelentkező csapatoknak a kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd játékos feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására.A Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői kiemelt figyelmet fordítanak a kortárs irodalom népszerűsítésére, az olvasóvá nevelésre, és úgy gondolják, olvasójátékuk kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy az olvasni szerető gyerekek és ifjak újabb igényes kortárs művekkel ismerkedjenek meg, illetve a kevésbé könyvbarát gyerekek kedvet kapjanak az olvasáshoz.

A játékra 3 fős csapatok jelentkezhetnek (osztályonként legfeljebb 2). A jelentkezésnek tartalmaznia kell a résztvevő diákok nevét, évfolyamát, az iskola nevét, a kapcsolattartó nevét és telefonszámát, valamint a csapat nevét. A kategóriánként első 15 jelentkező csapat az olvasásra kijelölt könyvet ajándékba kapja. Jelentkezés és további információ kategóriánként: fenysebestyen@vasarhely.ro, elfogsztunni@vasarhely.ro, massza@vasarhely.ro.

A kategóriánként tíznél több csapat jelentkezése esetén október végén előválogatásra kerül sor. A döntőbe továbbjutó csapatok a 22. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra.Az Olvasd el, és játssz velünk! játék a november 10 és 13-a között megrendezett 23. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár gyermek és ifjúsági programjainak keretében zajlik.

Kapcsolódók

Kimaradt?