Elmarad 2017-ben a Comedy Cluj filmfesztivál

Tovább bővítené a bemutatott művészeti ágak sorát a kolozsvári vígjáték-fesztivál, a Comedy Cluj, legközelebb viszont csak 2018-ban szervezik meg az eseményt. Az új vezetőség augusztus közepén jelentette be, hogy az eddig nyolc alkalommal megszervezett őszi filmfesztivált 2017-ben nem szervezik meg, írja a Transilvania Reporter.

A lapnak adott interjúban az új igazgató, Vlad Gliga úgy nyilatkozott, hogy a vezetőség azért döntött a 9. kiadás elhalasztása mellett, hogy új víziót és hosszú távú stratégiát dolgozhassanak ki. A Comedy Cluj ugyanakkor ebben az évben nem kapott támogatást a polgármesteri hivataltól, így csak rövidebb változatban szervezhették volna meg, ami „nem lett volna a legjobb kezdés” az új vezetőségnek, fogalmazott Vlad Gliga.

Az új igazgató korábban a TIFF, illetve a TEDx Eroilor csapatában dolgozott. Mint mondta, növelni szeretnék a Comedy Cluj fesztivált, de nem céljuk, hogy elérjék a TIFF szintjét. Szeretnék viszont a vetítéseket a lakónegyedi mozikba és szabadtérre is kiterjeszteni.

A Comedy Cluj programjában 2015 óta színházi előadások is szerepelnek, az új vezetőség szeretné még nagyobb merítésben bemutatni a vígjáték, a humor újdonságait, derül ki az interjúból. Vlad Gliga szerint a fotó, a Youtube-videók, a stand-up comedy, a vloggerek és a különböző kiadványok felé is nyitna a fesztivál. A filmek válogatásáért továbbra is Bogdan Beșliu művészeti igazgató felel.

Kapcsolódók

Kimaradt?