Változatlan jegyárakkal, kortárs zenével kezdi az évadot a kolozsvári filharmónia

Csütörtökön kezdődik a kolozsvári Transilvánia Filharmónia 2017-2018-as évada, az első koncertet a George Enescu Nemzetközi Fesztivállal partnerségben szervezi az intézmény – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

A csütörtök este hét órakor kezdődő nyitókoncertet Dennis Russell Davies vezényli, fellép Aaron Pilsan fiatal zongoraművész. Kortárs zenei programmal készülnek: Cornel Ţăranu (Cantus Gemellus), Thomas Larcher (Böse Zellen zongoraverseny) és Elliot Goldenthal (gisz-moll szimfónia) műveket hallhat majd a közönség. Cornel Ţăranu Cantus Gemellus című művét Cristian Hodrea operaénekes közreműködésével adják elő. A kolozsvári zenekar ugyanebben a felállásban Bukarestben, az Enescu-fesztivál keretében is fellép szeptember 16-án.

A jegy- és bérletérak nem változnak a 2017-2018-as évadban: a teljes árú belépők 25 lejbe, a diákoknak, egyetemi hallgatóknak és nyugdíjasoknak járó kedvezménnyel 13 lejbe kerülnek, a különleges koncertekre 40, illetve 20 lejért váltható jegy, a bérlet ára pedig 400, kedvezményesen pedig 200 lej.

Dennis Russell Davies a linzi Bruckner Zenekar, a Linzi Opera, valamint a Bázeli Szimfonikus Zenekar karmestere, több mint 45 éves karrierje során előkelőbbnél előkelőbb zenekarokkal dolgozott együtt.Aaron Pilsan osztrák zongoraművész mestere a híres Karl-Heinz Kämmerling volt, jelenleg a hanoveri konzervatórium hallgatója, Lars Vogt osztályában.

Cristian Hodrea bariton a kolozsvári Sigismund Toduţă zenelíceum, illetve a Gheorghe Dima Zeneakadémia végzettje, ahol oboa- és énekszakon tanult. Jelenleg a Kolozsvári Román Opera szólistája.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?