Évadkezdés: a teljes szombatot átbulizták nézőikkel a marosvásárhelyi színészek

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előtti téren gazdag, változatos program várta az érdeklődőket szombaton egész nap, sőt még éjfél után is. A színház évadkezdő rendezvényének legnagyobb hozadékát a személyes találkozások jelentették.

Kicsik és nagyok, gyerekes családok, fiatalok és idősek vettek részt, kapcsolódtak be a játékokba, beszélgettek, szelfiztek a színészekkel, tornáztak, táncoltak, zenét hallgattak, társasjátékoztak.A nap reggeli tornával vette kezdetét, amit gyerekprogramok, majd családi jóga követett, de volt zsonglőrködés is, kutyashow, beszélgetés, zenerulett, könyvcsere, mézespogácsa készítés, táncbemutató, betekintés egy elődás próbafolyamatába, illeve az első munkafázisba. Aki ezen a napon bérletet vásárolt, az ingyen vehetett részt Vizi Imre koncertjén, más 10 lejes helyjegyért mehetett be az eseményre. A színházi bakikról is szó esett, holott azokról nem szoktak beszélni a színészek, de most nyíltan vállalták hol, hogyan tévedtek, bakiztak egy-egy előadás közben a színpadon.A kincskeresés során olyan helyszíneket kellett megtalálniuk a résztvevőknek, amelyek valamilyen kapcsolatban állnak a színházzal. Például az Apolló-palotát, amelyet a könyvtárépítő Teleki Sámuel építtetett a könyvtárosai számára, és amely a századfordulón színházi előadások helye volt, a Művészeti Egyetemet, vagy a római katolikus és a református temetőt, ahol az egykori marosvásárhelyi színészek és rendezők nyugszanak, és ahol egy-egy közös kopjafa tiszteleg az emlékük előtt. A díj egy-egy szabadbérlet volt, aminek nagyon örültek a szerencsések.

Bohemia String Quartet zenélt a téren, az András Lóránt Társulat a Táncolj velünk műsorára várta a résztvevőket, a Navarra Dance kortárs táncbemutatót tartott.Aki nem jutott el a marosvásárhelyi Ligetben tartott háromnapos nemzetközi kutyakiállításra, a Színház-téren némiképp bepótolhatta azt, hiszen Színházi kutyashow címen a színészek, a színház munkatársai is folvonultak házikedvenceikkel, amelyeket Bob Miklós állatorvos, kutyaszakértő véleményezett, Gáspárik Attila műsorvezetésével. A jelenlevők megtudhatták milyen kutyája van például Sebestyén Abának, vagy Nagy Dorottyának, Szabados Nórának, illetve Rab Zoltán fotósnak. Itt olyan kutyát is láthatott a közönség, amelyre Borszéken találtak rá, és semmilyen nemes fajhoz nem tartozik ugyan, de éppúgy nevelhető és intelligens, mint törzskönyvezett társai.Este 9-től 10-ig Vizi Imre szórakoztatta a közönséget, majd a Beszélgess velünk! című talk show következett a Tompa Miklós Társulat színészeivel az Underground teremben, este 11-től éjfélig a nagyteremben színpadi próbába tekinthettek be a kíváncsiak, illetve aki még azután is bírta, azt egy karaoke énekműsor várta a Tompa Miklós és a Liviu Rebreanu társulatok művészeivel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?