Új utcai fesztivállal kezdi az évadot a kolozsvári Puck bábszínház

Az óvoda- és iskolakezdést követő hétvégén a Puck Bábszínház is nyitja kapuit, mégpedig egy különleges rendezvénnyel: az első Wonder Puck Utcai Fesztivállal, közölte az intézmény.

A Kolozs Megyei Tanács, a Kolozsvári Puck Bábszínház, Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa, valamint az ESUA Alapítvány és a LIONS Alapítvány közös kezdeményezése a család minden tagját megszólító szabadtéri rendezvény, amely színház, zene, tánc, képzőművészet és kézművesség területéről ajánl tevékenységeket  Kolozsvár főterén szeptember 15-től 17-ig.A rendezvényt szeptember 15-én, pénteken délután három órakor nyitják meg a Nagyszínpadon, utána pedig fél négytől a Kolozsvári Katonai Fúvószenekar Disney-filmzenéket ad elő. A fesztivál másik különlegesnek ígérkező kínálata a Jelmezbál, amely szombat este hét órától kezdődik és a Varázslatos tombolával zárul. A vidám táncos hangulat a Voltaj Academy koncertjével zárul.

A kolozsvári művészek mellett fellépnek nagyváradi, szebeni, gyulafehérvári, marosvásárhelyi, nagybányai, dévai, szatmárnémeti és dési művészek is. A színházi intézmézmények és társulatok mellett a fesztivál számos jeles kolozsvári iskolának biztosít fellépési lehetőséget színházi produkciókkal, koncertekkel, táncokkal, zsonglőrködéssel, alkotóműhelyekkel és kiállításokkal.

A rendezvényen két előadásra várják a magyar ajkú közönséget: szeptember 15-én, pénteken este fél nyoctól a Főtéren kialakított Kisszínpadon a Szegény Dzsoni és Árnika, szombaton 11 órától pedig az Ördögverő jóbarátok című előadás lesz látható.

A Wonder Puck eseményein és alkotó-műhelyeiben való részvétel mindenki számára ingyenes, és lehetővé teszi a hátrányos helyzetű gyermekek részvételét is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?