Rendhagyó megnyitóval kezdődik az 5. pulzArt csütörtökön

Az idei pulzArt fesztivál számos szempontból számít formabontónak és újszerűnek. A fesztivál megnyitója egyike ezeknek az újdonságoknak, nemcsak helyszínét, hanem tartalmát is tekintve. Az SMS-kiállítással egybekötött megnyitót augusztus 31-én, délután 5 órakor szervezik az állomási Olt-hídon – derül ki a szervezők közleményéből.

A Közösségi részvétel évében szervezett fesztiválnak felvállalt célja bővíteni az esemény megszokott közönségének sorát, és olyan célközönség felé fordulni, akikkel eddig talán lazább kapcsolatban állt. A Z generáció tagjai nyilvánvalóan részei ennek az új közönségnek. Nemcsak korukat tekintve – hiszen szociológiai besorolásuk szerint is a 25 év alatti korosztályhoz tartoznak –, hanem azért is, mert ők azok a fiatalok, akiket a legkevésbé ismerünk.

2017-ben is – mint minden korban – hangsúlyosan jelentkeznek a generációs különbségek. Mindig vannak „mai fiatalok”, akiket valamiért nehezebben értünk, akik másabbak, mint a náluk idősebbek, és mást akarnak, mint az előző generáció tagjai. Ugyanakkor hiányoznak azok a terek és keretek, amelyek a nagyobb megismerést és megértést segítenék elő, így ezek a generációs szakadékok öntudatlanul is továbböröklődnek.Az 5. pulzArt kortárs összművészeti fesztivál arra tesz kísérletet, hogy a fiatalok engedélyével egy apró bepillantást nyújtson az idősebb generációk számára az úgynevezett mai fiatalok gondolataiba, elképzeléseibe, örömforrásaiba.

A pulzArt SMS-játéka két üzenettel kezdődött. A játékban részt vevő fiatalok bármelyiket vagy mindkét üzenetet továbbküldhették ismerőseiknek, barátaiknak, majd a beérkezett válaszokról képernyőfelvételt készítettek, amelyet elküldtek a szervezőknek. A két üzenetben szereplő kérdések: „Mit látsz, mit hallasz, mit érzel?” és „Mi okoz neked örömet?”.

Az üzenetváltásokról készült képekből szemezgetve készül el az az SMS-kiállítás, amely egyúttal az 5. pulzArt fesztivált is hivatalosan megnyitja, és amely az állomási Olt-híd rácsozatára lesz kifüggesztve. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?