A legendás Omega együttes zárta a Partiumi Magyar Napokat

A magyar rocktörténelem ikonikus bandájával, az 55 éves Omegával zárult a 16. Partiumi Magyar Napok. A legendás együttes több mint 17 ezres közönség előtt játszott Szatmárnémeti új központjában – áll a szervezők közleményében.

Hatalmas nyüzsgés és programkavalkád jellemezte az idei PMN zárónapját, ugyanis a Kossuth-kerti programok és koncertek teljesen megtöltötték Szatmárnémeti legnagyobb zöldövezetét, ahol többek között fellépett a Villon Trió, Dér Heni, a helyszíni programok és koncertek sorozatát a Republic zárta. Bár már Bódi László „Cipő” nélkül játszik az együttes, az elmúlt évtizedek meghatározó slágerei osztatlan sikert arattak, és a közönséggel való éneklés sem maradt el.

Legendákhoz méltó módon lépett a színpadra az idén 55 éves Omega együttes Szatmárnémeti új központjában, akinek koncertjén a csendőrség becslései szerint több mint 17 ezer ember vett részt. Az Omega egy intróval nyitotta meg szatmári koncertjét, amelyben az elmúlt év legemlékezetesebb pillanatait tárta a zenekar a közönség elé – derül ki a szervezők közleményéből.Felcsendültek a jól ismert dallamok, a Babylon, a Fekete pillangó, a Ballada a fegyverkovács fiáról, az Ezüst eső és a Hajnali óceán is. A közönség tombolt, egy emberként énekelte Kóbor Jánossal a dalszövegeket, az Omega frontembere pedig a mai fiatalok által is megirigyelhető módon tolta végig a bulit. A koncerthez lézershow is társult, amely még ütősebbé tette az előadást.

A közel kétórás show után pedig jött a ráadás: az Omega nevét skandáló tömeg végre meghallgathatta a Gyöngyhajú lány és a Léna is mesélt Dimitriről című dalokat, amelyeket tizenévesek és idősek együtt énekeltek. Ezt újabb ráadás követte és a Petróleum lámpa is felcsendült, amely a szervezők szerint felrobbantotta Szatmárnémeti új központját. Az Omega ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül a magyar rocktörténelem legidősebb és legelismertebb rockzenekara. 

A Partiumi Magyar Napok az erdélyi fesztiválok úttörőjeként 2002-ben indult, az akkori rendezvény 3 napja során 2 helyszínen, összesen 7 koncerten és 21 egyéb programon több mint 3 ezren vettek részt. Az idei rendezvény programfelhozatalában és arculatában is megújult, 8 nap alatt 22 koncerttel, színházi előadással és gyerekprogramokkal várta széleskörű közönségét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?