Liselotte és a május a Vásárhelyi Forgatagon

A Liselotte és a május című produkció gazdagítja idén a Vásárhelyi Forgatag színházi programját. Pozsgai Zsolt kortárs drámáját Harsányi Zsolt rendezésében láthatja a közönség csütörtökön este 20 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

Liselotte „csinos, virágzásában lévő nő, kedves mosollyal, láthatóan rendezett körülmények között” és a nagy Őre vár. Illetve egy Őre, bámilyenre, aki, úgy, ahogy, de alkalmas arra, hogy megossza vele harmincas éveiben járó, magányos életét.Az Ők pedig jönnek: rendre érkeznek Liselotte betegápolásért cserébe örökölt lakásába: a volt osztálytárs, a magas vérnyomású társkereső, egy elkésett vízvezetékszerelő... a válogatott férjjelöltek sorát pedig folytathatnánk.

Ám úgy tűnik, hogy vagy a férfiakkal van a baj, vagy Liselottén ül átok, ugyanis egyikük sem bizonyul partiképesnek, és idejekorán beadja a törülközőt. Liselotte azonban lankadatlan lelkesedéssel veti bele magát az újabb és újabb, gondosan megszervezett vagy éppen kéretlen randevúkba. A párkapcsolatindító, valószerű élethelyzetből a képtelenségig fokozott szituációk a nevetségessé válás és a szívszorító valóság között egyensúlyoznak.

A pörgő humorú kortárs szöveg színészi bravúrra épül: az egy női és hat férfiszerep mindössze két színész, Galló Ernő és Gecse Ramóna előadásában kerül színpadra, olvasható a színház közleményében.

Az előadás a Tompa Miklós Társulat és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Akadémiai Műhelyének koprodukciója. Jegyek online vásárolhatóak, valamint a kistermi jegypénztárnál előadás előtt egy órával, forgatag-karkötővel kedvezmény jár.

Szintén a rendezvény keretén belül lesz látható a Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan című jótékonysági előadás, amely augusztus 26-án este 20 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében lesz látható. A jegyárak egységesek, az előadás teljes jegybevételét Mihaela Mihai (Mela) színésznő felépülésére fordítja a színház.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?