Temesvári előadás nyert közönségdíjat Gdańskban

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház produkciója, a 7/7 című mozgásszínházi előadás közönségdíjat nyert a 21. Gdański Nemzetközi Shakespeare Fesztiválon. A július 29. és augusztus 6. között zajló lengyelországi fesztivál az egyik legrangosabb színházi esemény Európában.

Az előadást a fesztivál ShakespeareOFF szekciójában tekinthette meg a közönség, ez a válogatás olyan kőszínházak, illetve független társulatok és egyéni előadók által létrehozott produkciókból állt, amelyek William Shakespeare műveit rendhagyó módon dolgozták fel.

A Temesváron 2014-ben bemutatott előadás Jaques monológjára épül Shakespeare Ahogy tetszik című drámájából. „Színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő..., mondja Jaques Shakespeare Ahogy tetszik című drámájában. És valóban... Szerepek vannak. Szerepek, amelyeket mi írunk magunkra, szerepek, amik a társadalom állandóan változó elvárásaiból fakadnak, szerepek, amelyeket mások aggatnak ránk és szerepek, amelyek mindezeken túlmutatnak. És hol vagyunk mindeközben mi? Lehet-e egyáltalán beszélni valakiről a szerepei nélkül? Baczó Tünde táncos, koreográfus ezt a jelenséget és ezt az életérzést kutatja. Hét szerep egyetlen nő-történetre írva. Személyes tapasztalatok, melyek az alkotócsoport előadásában egyetemessé válnak.A 7/7 című előadás nem illusztrálni akar, csak mesél. Mozgással, gesztussal, képpel, zenével próbálja végigjárni az emberi élet hét lépcsőfokát. Kipróbálni és felpróbálni minden szerepet, gyereknek, diáknak, szerelmesnek, munkásnak, anyának, bölcsnek és öregnek lenni”  – olvashatjuk a Csiky Gergely Állami Magyar Színház honlapján

Az előadásban Balázs Klára videoművész, Albert Alpár díszlettervező, Simona Donici dramaturg és Cári Tibor UNITER-díjas zeneszerző működött közre.

Kapcsolódók

Kimaradt?