Tartja a nézőszámot a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

Stabil nézőszám és sokkal több fesztiválszereplés jellemezte a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház most záruló évadát, derült ki az intézmény közleményéből.

Az évad a nézőszám stabilizálásának jegyében zajlott, azaz az utóbbi öt év során felfejlődött nézői érdeklődés fenntartása volt fontos. A számadatok azt bizonyítják, hogy a közönség bizalmát továbbra is élvezi a színház mindkét társulata.A Tompa Miklós Társulat itthon megtartott 150 előadására közel 35 000 néző váltott jegyet, a 17 idegenben játszott előadást 3 715 személy nézte meg. A Liviu Rebreanu Társulat a székhelyen 131 előadást tartott, ezeket közel 25 000 néző tekintette meg, míg a 14 vendégjátéknak 2 564 nézője volt. Tehát a teljes nézőszám több, mint Marosvásárhely lakosságának egyharmada.

Az idegenben játszott előadások többsége fesztiválszereplés volt, mivel az évadban a korábbiakhoz képest sokkal több felkérést kaptak a társulatok. A Liviu Rebreanu Társulat 12, a Tompa Miklós Társulat 16 rangos színházi seregszemlére kapott meghívást, vagy nyert beválogatást. A fesztiválokon való megmérettetések jelentős díjakat is eredményeztek, ám a díjazás nélküli fesztiválokon – mint amilyen a MITEM - Budapest, DESZKA - Debrecen, Interferenciák - Kolozsvár, POSZT - Pécs, FNT - Bukarest – való részvétel kiemelt rangot jelent.

A jövő évadot tekintve, a Tompa Miklós Társulat az ősz során Csehországban, majd Szerbiában vendégszerepel. A rövidre szabott nyári szünetet követően, a tervek szerint már augusztus végétől, a színház újabb előadásokkal várja a közönségét.

Kapcsolódók

Kimaradt?