Jazz in the Park: koncerttel emlékeznek a FUNKorporation májusban elhunyt basszusgitárosára

A Say What Experiment együttes versenyen kívüli koncertet tart csütörtök este tíz órától a Jazz in the Park fesztivál Szamos parti színpadán a 2017 májusában elhunyt basszusgitáros, Szántó Lóránd emlékére. A zenész két együttessel jelentkezett a kolozsvári nemzetközi dzsesszversenyre, de már nem léphetett fel.

Szántó Loránd 2016-ban a legjobb hangszeres díját nyerte el a Jazz in the Park versenyén. Hegedűsként és basszusgitárosként népzenét, klasszikus zenét is előadott, funk, rock, pop műfajban is játszott, de kedvenc műfaja a dzsessz volt, olvasható a fesztivál internetes oldalán.

1989-ben született Marosvásárhelyen, hegedű szakon végzett az ottani zeneiskolában, majd Kolozsváron folytatta egyetemi tanulmányait a Gh. Dima Zeneakadémián. A basszusgitárral 8-9 éve ismerkedett meg közelebbről egy Marcus Miller felvétel hatására. A kolozsvári FUNKorporation alapító tagja volt, ezzel az együttessel lépett fel utoljára. Tagja volt a marosvásárhelyi BorderSplit dzsesszzenekarnak is.

A csütörtök esti emlékkoncerten Székely Erika énekel, Enyed Károly zongorán, Sándor László basszusgitáron, Frankie Ercsei ütőhangszereken és Albert Nagy Örs szaxofonon játszik.

A Jazz in the Park teljes csütörtöki programja itt olvasható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?