Átadták a Tabéry-novellapályázat díjait Nagyváradon

Harmadik alkalommal hirdette meg a Tabéry Géza novellapályázatot a Várad kulturális folyóirat és a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja idén Határok, tükrök, háborúk címmel.

A díjátadást szerdán szervezték meg a PKE új épületében. A két jelenlévő zsűritag, Szűcs László, a Várad főszerkesztője és Balogh Andrea, a PKE adjunktusa többek között elmondta, hogy körülbelül másfél tucat pályamunka érkezett a felhívásra, a három tematika közül a legtöbbek fantáziáját a háború és a tükrök hívószavak mozgatták meg, a határok volt a kevésbé népszerű.A pályázók között egyre több a középiskolás, idén körülbelül fele-fele arányban jelentkeztek diákok és egyetemi hallgatók a pályázatra. Mint elhangzott, zsűritagok között – az említettek mellett Boka László, az Országos Széchenyi Könyvtár szakmai igazgatója és Tasnádi-Sáhy Péter, a Várad irodalmi rovatának szerkesztője vett részt a munkában – talán még sosem voltak ilyen heves viták az elmúlt három évben.

Idén első díjat nem osztottak ki, a megosztott második díjat Kiss Erzsébet Janka (Tiszabura, Magyarország) és Boros Brigitta (Bihar) kapta, ők személyesen vették át díjaikat, a harmadik helyezett pedig a sepsiszentgyörgyi Dániel Enikő, akinek postán kézbesítik az elismerést.

A Várad folyóirat különdíját a gyulai (Magyarország) Schiffert Dániel, a PKE különdíját pedig a nagyváradi Nagy Béla Zsolt érdemelte ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?